Wonen in Gendt

Gendtse rust met de stad vlakbij

Vleumingen-West ligt aan de rand van het historische en knusse Gendt, dat al in het jaar 1233 stadsrechten kreeg van de graaf van Gelre. Door de nabijheid van snelwegen ben je in een oogwenk in grote steden als Nijmegen en Arnhem

Geef jezelf een warm ‘ons kent ons’

In het levendige dorpshart vind je een gevarieerd aanbod aanwinkels of neem je een koffie met typisch Gendtse riefkoek in het Grand Café. Jaarlijks ontmoeten dorpsgenoten elkaar op de kermis en het Gendtse Kersenfeest, met een heuse kersenkoningin. Het gemoedelijke dorpsleven, de gezelligheid en verbondenheid maken Gendt een heerlijk dorp om in op te groeien en te blijven wonen.

Geef jezelf de rust van natuur

Gendt ligt middenin de Betuwe en grenst aan de Waal en het gevarieerde natuurgebied Gelderse Poort. Vanuit Vleumingen-West kun je daardoor in no time de rust ervaren in de natuur en heerlijk uitwaaien aan het water. Een voorjaarsochtend wandelen over de Gendtse uiterwaarden en genieten van het gekwetter van allerlei soorten vogels. Via het pontje de Waal oversteken en even lekker stoppen voor een kop thee bij de Millinger Theetuin. Op een zonnige lentedag kilometers fietsen langs de explosieve kleurenpracht van de bloeiende fruitbomen in de uitbundige Betuwe. De rust ervaren van pittoreske dijkdorpjes langs de idyllische Linge, met zijn lieflijke landschap en mooie vergezichten. En ben je een waterliefhebber, dan kun je op en rondom de Waal je hart volop ophalen.